Červené víno rubínové barvy s granátovými odlesky. Odrůda Raboso Piave je místní tradiční odrůda, která odjakživa doprovázela život lidí kolem řeky Piave a která je pyšným hrdinou dnešních dnů. Je považována za krále oblasti a je označována za "patrona domu".
V nose oslní vůní fialek, višní a švestek. Na patře lahodné s příjemnými kyselinami.
Velmi pozdní sběr hroznů probíhá koncem října a začátkem listopadu. Macerace na slupkách probíhá v nerezových tancích po dobu 20 dnů. V nerezových tancích je víno dále vinifikováno a začátkem jara je přesunuto do slavonských dubových sudů , kde zraje dalších 24 měsíců.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 16 - 18 0C.
Alk. 13,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná historie více než 600 let
Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.
Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to. Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.
Dědictví historie a moderní současnost
Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.
Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.
Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.