Syrah, Cabernet Sauvignon a Sangiovese, spojení, které představuje chuť toskánské oblasti Maremma v nezvyklé podobě.
Rubínová barva je hluboká a silná. Intenzivní vůně květin a lesního ovoce přechází do tónů koření. Na patře je víno jemné a tělnaté s následným pokračováním chuti balzámové a ovocné.
Vinice se nachází v nadmořské výšce 50-70 m n.m. Půda je jílovito-písková, lehce vápenitá. Vinifikace probíhá v nerezových tancích. Víno zraje z části v malých dubových sudech (225l) a z části ve velkých dubových sudech 30/50 hl po dobu minimálně 12 měsíců.
Červené víno Belvento Sireno můžete zakoupit výhodněji v degustačním setu Toskánsko na začátek nebo v degustační sadě Toskánská elegance.
Párování s pokrmy: dančí kýta na víně, recept naleznete zde.
Alk. 13,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto, v kopcích řeky Cornia s výhledem na Tyrhénské moře, kde rostou obrovské korkové duby a půda je železitá.
Toto místo s ideálními podmínkami pro pěstování révy, které znali již staří Řekové a Etruskové, si oblíbila Francesca Moretti. Její ženská intuice, trpělivost a odvaha se staly základem pro ´vybudování vinařství Petra.
Název vinařství je odvozen z italského slova pietra, což znamená kámen.
Petra a velké ženy
Vinařství Petra se hlásí k odkazu Elisy Bonaparte, která byla nejen sestrou Napolena Bonaparte, ale hlavně princeznou z Piombina a Luccy a velkovévodkyní toskánskou. Elisa Bonaparte byla velkou milovnicí vína a v roce 1808 v této části Toskánska založila první vinohrady.
O 200 let později si tuto úrodnou oblast oblíbila Francesca Moretti, která si během studijní cesty po Bordeaux zamilovala styl francouzských vín a která tyto dvě lásky propojila v projektu vinařství Petra.
Francesca na počet Elisy Bonaparte založila zahradu a vinici, které obě nesou princeznino jméno.
Architektura
Budova vinařství byla navržena renomovaným švýcarským architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala. Je to nádherné spojení formy a funkčnosti.
Ve vinařství je vše nastaveno harmonicky. Každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno. Je využíván sluneční svit, gravitace a důmyslnost pro snížení dopadů na životní prostředí a emisí CO2 na nulu.