Odrůda Sangiovese má velice starý původ. Jako taková je známá od roku 1500, ale její původ se datuje do období etruského a římského osídlení. Sangiovese je silnou odrůdou, která v toskánské kopcovité krajině našla ideální podmínky pro vyzrávání, zejména díky suchému počasí v době dozrávání hroznů.
Červené víno zářivě rubínové transparentní barvy. V nose cítíme vůni švestek a višní předcházející závanu eukalyptu a černého pepře. Chuť elegantní, svěží a delikátní. Příjemný závěr.
Ruční sklizeň bývá ve druhé polovině září. Po pečlivé přebírce jsou hrozny přepravovány do vinařství v malých bednách. Ve vinařství jsou hrozny znovu tříděny. Vinifikace probíhá v nerezových sudech za řízené teploty. Vino vyzrává v velkých dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců.
Červené víno Belvento Sangiovese můžete zakoupit výhodněji v degustačním setu Toskánsko na začátek.
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto, v kopcích řeky Cornia s výhledem na Tyrhénské moře, kde rostou obrovské korkové duby a půda je železitá.
Toto místo s ideálními podmínkami pro pěstování révy, které znali již staří Řekové a Etruskové, si oblíbila Francesca Moretti. Její ženská intuice, trpělivost a odvaha se staly základem pro ´vybudování vinařství Petra.
Název vinařství je odvozen z italského slova pietra, což znamená kámen.
Petra a velké ženy
Vinařství Petra se hlásí k odkazu Elisy Bonaparte, která byla nejen sestrou Napolena Bonaparte, ale hlavně princeznou z Piombina a Luccy a velkovévodkyní toskánskou. Elisa Bonaparte byla velkou milovnicí vína a v roce 1808 v této části Toskánska založila první vinohrady.
O 200 let později si tuto úrodnou oblast oblíbila Francesca Moretti, která si během studijní cesty po Bordeaux zamilovala styl francouzských vín a která tyto dvě lásky propojila v projektu vinařství Petra.
Francesca na počet Elisy Bonaparte založila zahradu a vinici, které obě nesou princeznino jméno.
Architektura
Budova vinařství byla navržena renomovaným švýcarským architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala. Je to nádherné spojení formy a funkčnosti.
Ve vinařství je vše nastaveno harmonicky. Každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno. Je využíván sluneční svit, gravitace a důmyslnost pro snížení dopadů na životní prostředí a emisí CO2 na nulu.