Slavné toskánské víno Vino Nobile di Montepulciano DOCG z odrůdy Sangiovese a malým podílem odrůdy Mammolo. Víno čisté a autentické.
Hrozny zrají na vinicích v lokalitách La Ciarliana a Ascianello v katastru toskánského města Montepulciano. Sběr hroznů výhradně ruční obvykle probíhá na přelomu měsíců září a října. Fermentace za řízené teploty trvá 20 - 25 dnů. Víno vyzrává v dubových slavonských sudech a francouzských sudech barrique po dobu 24 měsíců. Další 6 měsíců odpočívá v láhvi.
Více o Vino Nobile di Montepulciano DOCG se dozvíte v našem blogu: https://www.italvino.cz/blog/vino-nobile/.
Doporučeno ve streamu Petra Holce #111 na XAVER LIVE.
Doporučená teplota pro servírování: 18-20° C
Párování s pokrmy: červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry.
Vino Nobile di Montepulciano nabízíme ve 3 mimořádných ročnících. Ročník 2006 v té nejlepší kondici, ročník 2012 již velmi dobře pitelný a ročník 2016 můžete ochutnat již nyní nebo jej uložit do svého archívu.
Alk. 14,5% obj. (ročník 2006)
Alk. 14% obj. (ročník 2012)
Alk. 15% obj. (ročník 2016)
Alk. 15,5% obj. (ročník 2019)
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Životní sen ukrytý v srdci toskánských kopečků
Toskánské vinařství La Ciarliana je sen, který začal v roce 1996, kdy pan Luigi vyrobil první láhev vína Vino Nobile di Montepulciano. Je to sen, který vzešel z obrovské vášně pro víno, kterou měli jeho otec Santo Pellegrino a dědeček Luigi už od 60. let minulého století. Sen, který bude pokračovat pod vedením syna Mattea.
Je to dlouhá historie, ryzí a autentická, ve které se snoubí znalosti, vášeň pro kvalitu, péče o půdu a respekt k přírodě. Ošetření vinic je vždy cílené a šetrné s použitím moderních neinvazivních metod.
Vinařství La Ciarliana vyrábí elegantní, aromatická, plná a komplexní vína. Vína mají osobitý charakter a odráží se v nich mimořádnost této vinařské oblasti. Ve vínech se zrcadlí historie, kultura a tradice oblasti a důsledný respekt ke kvalitám odrůdy Sangiovese, které se v této oblasti říká Prugnolo Gentile.
Vinice 'Scianello
'Scianello, nejlepší vinice vinařství La Ciarliana se rozkládá na rozloze 4 a půl hektaru v katastru toskánského města Montepulciano. Je tvořena čtyřmi různými typy půdy: vulkanický tuf, jíl, břidlice (Galestro) a červená půda (Terra rossa). Vulkanický tuf dodává vínu komplexnost, jíl svěžest a kyseliny, břidlice delikátnost a červená půda lahodnost.
Vinice 'Scianello je místem, kde zrají hrozny odrůdy Sangiovese (Prugnolo Gentile) pro výrobu nejlepšího vína vinařství La Ciarliana, a to červeného vína Vino Nobile di Montepulciano DOCG Vigna 'Scianello.
Ve víně Vino Nobile di Montepulciano DOCG Vigna ‘Scianello se promítá Luigiho nesmírná vášeň a láska pro víno. Je to jedinečné a kouzelné víno. Silné a úchvatné. Toto víno se vyrábí pouze v ročnících, které jsou označovány za mimořádné nebo výjimečné.