Speciální edice toskánského bílého vína Tuscanio z vinařství Bulichella, kterého bylo vyrobeno pouhých 900 lahví. Lahve jsou číslovány a opatřeny slavnostní etiketou se zlatým zdobením.
Hrozny odrůdy Vermentino pro toto luxusní bílé víno rostou výhradně na malé vinici Vigna 900, která vykazuje mimořádné podmínky pro pěstování této oblíbené toskánské odrůdy.
Víno má slámově žlutou barvu. V nose zaujme výraznými středomořskými tóny, voňavými bylinkami a nádechem citrusů. Na patře uchvátí příjemnou lahodností, dobrou strukturou a plností. Chuť minerální, vyvážená a dlouho přetrvávající.
Doporučujeme podávat s předkrmy, jemnými a delikátními pokrmy a pokrmy z ryb.
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.