Červené víno zářivě rubínové barvy z odrůdy Merlot zaujme tóny toastu, červených plodů, zejména rybízu nebo třešní a nádechem kakaa a lékořice. Na patře ucítíme jemné, teplé a elegantní třísloviny.
Ruční sběr hroznů probíhá koncem srpna. Macerace na slupkách probíhá v nerezových tancích po dobu 20 dnů. V nerezových tancích je víno dále vinifikováno a koncem zimy se stáčí do francouzských dubových sudů typu barrique, kde zraje přibližně 18 měsíců.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 16 - 18 0C.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná historie více než 600 let
Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.
Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to. Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.
Dědictví historie a moderní současnost
Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.
Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.
Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.