Jedno z nejstarších vín vinařství Bulichella. První ročník byl vyroben v 80-letech. Víno je výsledkem pečlivého výběru hroznů Sangiovese, Cabernet, Merlot.
Bio víno intenzivní rubínové barvy, aromatické, s plnou vůní a tóny červených plodů. Chuť je jemná, třísloviny lehké a s přetrvávající dochutí.
Hrozny jsou sbírány a přebírány ručně. Fermentace probíhá za řízené teploty v nerezových tancích . Víno pak zraje částečně v nerezových tancích a částečně v dubových sudech typu barrique.
Víno dosáhlo hodnocení 91/100 na jamessuckling.com.
Párování s pokrmy: perfektní s teplými předkrmy, bílým masem a sýry
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.