Nápaditá růžová Franciacorta v moderním stylu, jehož bylo dosaženo díky důmyslnému použití hroznů odrůdy Pinot Nero (= Pinot Noir, Rulandské modré).
Růžové šumivé víno zářivé korálově růžové barvy s jemnými a přetrvávajícími bublinkami. V nose ucítíte jasné tóny lesního ovoce, okvětních lístků čerstvých růží, nádech jablka a tropického ovoce. Na patře je strukturované, s čistou a svěží chutí, delikátní a harmonické. Závěr dlouhý a dobře vyvážený.
Základní víno vyzrává v nerezových tancích a dubových barrique sudech po dobu 7 měsíců. Druhotná fermentace probíhá metodou Champenoise minimálně 26 měsíců od lahvování. Po odstřelení kalů odpočívá další 3 - 4 měsíce.
O šumivých vínech Franciacorta DOCG se dozvíte v článku na našem blogu: Franciacorta DOCG, šumivý luxus z Itálie.
Alk. 12,5% obj.
Objem: 750 ml
Variantně dodáváno v designovém dárkovém boxu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tradice dynamická a hluboce zakořeněná, stejně tak jako živá a současná.
Název vinařství Contadi Castaldi je odvozen z historie oblasti Franciacorta, kdy v období středověku "contadi" byla malá území, známá pro své výjimečné zemědělské produkty, a "castaldi" byli šlechtici, kteří těmto zemím vládli.
Vinařství bylo založeno v 80. letech minulého století. Budova vinařství původně sloužila jako cihelna. Její obrovské prostory a dlouhé tunely, ve kterých byly kdysi páleny cihly, se staly vynikajícím místem pro vyzrávání šumivých vín Franciacorta DOCG.
Logo vinařství Contadi Castaldi
Logo vinařství Contadi Castaldi znázorňuje jeden z kroků v procesu výroby šumivých vín Franciacorta, a to dlouhého zrání v lahvích vyskládaných naležato.
Když se podíváte na láhve vína vyrovnané uvnitř tunelů za účelem zrání, kulatý symbol zřelelně zobrazuje dna láhví s víny Franciacorta, zatímco druhý znak představuje tvar prázdného místa mezi vyskládanými lahvemi. Tato kombinace dvou znaků se odkazuje na dvě jména v názvu vinařství a také se představuje výhody přirozeného a pomalého vytváření CO2 v láhvích, které umožňují docílení jemného a trvalého perlení a hlubokých a bohatých odstínů chuti.