Bílé bio víno vyrobené z hroznů místní odrůdy Arneis. Jméno ARNEIS v lidové kultuře značí osobu extrovertní, s rebelskými sklony, originální a sympatickou.
Vynikající bílé víno z oblasti Piemontu se vyznačuje zářivou slámově žlutou barvou se zelenkavými odlesky. Vůně je plná, bouřlivá, intenzivní, komplexní a delikátní. Ucítíte tóny květinové a ovocné, připomínající janovec, heřmánek, broskve a meruňky. Chuť je suchá, lahodně harmonická a příjemná. Závěr svěží s přetrvávající dochutí.
Hrozny zrají na svazích ve vinařské oblasti Roero. Pískové podloží vínu propůjčuje intenzitu a rozmanitost vůní, vápenec a jíl mu dávají strukturu a vážnost.
Doporučená teplota pro servírování: 8-10°C
Párování s pokrmy: vhodné k předkrmům, bílému masu, rybám a zeleninovým pokrmům.
Oceněno 91/100 na jamessuckling.com.
Představeno v pořadu Petr Holec živě #112 na streamu XAVER LIVE.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tři generace vinařů.
Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými. Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.
Historie vinařství začala stejně jako u jiných: byl tu muž, který dokázal rozpoznat potenciál teritoria a který se rozhodl to sdílet přes víno. Tímto mužem byl dědeček Bartolomeo, zakladatel vinařství Demarie. Bartolomeo se rozhodl investovat do vinohradu. První výsledky na sebe nenechaly čekat a do chodu vinařství se zapojil jeho syn Giovanni. Vinařství se dále rozrůstá na základech, které založil dědeček, a vinařství nyní vedou bratři Aldo a Paolo.
Svatyně vína, kde kouzlo získává formu.
Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.
Vinařství se tudíž stalo místem inovací a zhodnocení toho, co je naučila léta zkušeností a tradičních postupů. Ve sklepě vína procházejí přerodem z moštu na výsledný produkt, zde zhmotňují se rodinné ideály a zhodnocuje těžká práce na vinici.
Vinařství se orientuje na pěstování původních odrůd jako je Arneis, Dolcetto, Barbera a především Nebbiolo, které je základem velkých a slavných piemontských vín Barbaresco DOCG a Barolo DOCG.