Po dvou složitějších receptech s červeným vínem máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na topinamburový krém.
Budete potřebovat:
- topinambury asi 0,5 kg
- 1 cibuli
- máslo
- smetanu
- kardamom
- černý pepř
- sůl
- anglickou slaninu
- vývar zeleninový nebo drůbeží (1 l)
- bílé víno Agata z vinařství Benazzoli
Jak na to?
Topinambury očistěte. Můžete je oškrábat, ale stačí je očistit kartáčkem, protože pak krém získá oříškovou chuť. Nakrájejte je na kostičky.
Nakrájenou cibuli osmažte na másle. Přidejte topinambury a osolte a okořeňte tlučeným kardamomem a čerstvě mletým pepřem. Lehce opečte a pak zalijte bílým vínem (asi 1 dl). Přiveďte k varu a vařte asi 1 minutu, aby se odpařil alkohol. Pak přilejte vývar. Nechte dusit, až budou topinambury měkké. Pak vše rozmixujte ponorným mixérem. Chvíli povařte a na závěr zjemněte smetanou.
Krém servírujte s kostičkami opečené slaniny a podáváme s opečenou bagetou.