Kód: BT49905 | Značka: Vinařství Bonotto delle Tezze

Raboso Rosato Frizzante

269 Kč
Skladem

Veneto IGT

Složení: Raboso Piave

Vůně: jahody, maliny, višně

Chuť: jemné bublinky a přetrvávající dochuť

Barva : sytě růžová

Zbytkový cukr: 16 g/l (extry dry)

Můžeme doručit do:
25.11.2024
Kategorie: Vína
Oblast původu: Benátsko
Odrůdové složení: Raboso Piave
Kat. dle zbytkového cukru: Extra Dry
Alk.: 11,0%

Jemně perlivé víno sytě růžové barvy. Vůně svěží, ovocná s tóny červených plodů, zejména malin, jahod a višní. Přetrvávající dochuť.

Sběr hroznů probíhá v polovině října. Po krátké maceraci jsou hrozny lisovány a následuje prvotní fermentace, při které je získáno základní víno. Následuje druhotná fermentace metodou Charmat, která probíhá v tlakových nerezových nádobách, při které se vytváří zázračné bublinky.

Víno doporučujeme podávat při teplotě 6 0C.

Vhodné k předkrmům, jednohubkám, slanému pečivu.

Alk. 11,0% obj.

Objem: 750 ml 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bonotto delle TezzeRodinná historie více než 600 let

Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.

Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to.  Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.


Sklepy vinařství Bonotto delle TezzeDědictví historie a moderní současnost

Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.

Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.

Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.