Toto bílé víno je výsledkem práce vášnivého a zkušeného vinaře, který pečuje o své vinice s maximální pozorností a profesionalitou. Díky tomu toto bílé víno z oblíbené odrůdy Pinot Grigio právem patří ke světové špičce.
Víno má světlou, slámově žlutou barvu s brilantním leskem. Vůně je svěží a květinová, s tóny připomínajícími právě utržené ovoce. Středně aromatické, s dobrou strukturou a příjemnou, svěží pitelností.
Vinice se nacházejí na aluviálních terasách řeky Piave, charakterizovaných přítomností štěrků, které často vystupují na povrch a jsou pokryty tenkou vrstvou sedimentů střední zrnitosti. Při pěstování révy jsou využívány nejmodernější agronomické znalosti a techniky pro udržitelné zemědělství.
Šroubovací uzávěr.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 10 - 12 0C.
Alk. 12,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná historie více než 600 let
Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.
Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to. Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.
Dědictví historie a moderní současnost
Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.
Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.
Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.