Víno je nejlepší červené víno vinařství Petra, je jeho symbolem a nese jeho jméno. Víno Petra vypráví starodávné příběhy novými slovy. Hrozny jsou pěstovány na vápenité půdě s vyváženým podílem jílu a kamenitého terénu, což je ideální půda pro odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot.
Červené víno rubínové barvy s granátovými odlesky. Intenzivní, velmi bohatá a silná vůně charakterizovaná tóny lesního ovoce, višní, středomořských keřů, s přitažlivými podtóny máty, rozmarýnu, pepře a tabáku. Chuť je okázalá, plná a elegantní, silná, perfektně vyvážená a výrazná. Třísloviny sametové a dobře zakomponované do svěží a aristokraticky lahodné linky. Dlouhá ucelená dochuť s kořenitým a balzámovým závěrem.
Hrozny jsou přepravovány v bedýnkách, fermentace je prováděna přirozeně za použití původních kvasinek a vinifikace probíhá ve velkých dubových sudech o objemu 100 hl. Víno vyzrává ve středně vypálených sudech typu barrique po dobu 18 měsíců. A po stejně dlouho dobu odpočívá v láhvi, než je připraveno na expedici.
Alk. 14,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto, v kopcích řeky Cornia s výhledem na Tyrhénské moře, kde rostou obrovské korkové duby a půda je železitá.
Toto místo s ideálními podmínkami pro pěstování révy, které znali již staří Řekové a Etruskové, si oblíbila Francesca Moretti. Její ženská intuice, trpělivost a odvaha se staly základem pro ´vybudování vinařství Petra.
Název vinařství je odvozen z italského slova pietra, což znamená kámen.
Petra a velké ženy
Vinařství Petra se hlásí k odkazu Elisy Bonaparte, která byla nejen sestrou Napolena Bonaparte, ale hlavně princeznou z Piombina a Luccy a velkovévodkyní toskánskou. Elisa Bonaparte byla velkou milovnicí vína a v roce 1808 v této části Toskánska založila první vinohrady.
O 200 let později si tuto úrodnou oblast oblíbila Francesca Moretti, která si během studijní cesty po Bordeaux zamilovala styl francouzských vín a která tyto dvě lásky propojila v projektu vinařství Petra.
Francesca na počet Elisy Bonaparte založila zahradu a vinici, které obě nesou princeznino jméno.
Architektura
Budova vinařství byla navržena renomovaným švýcarským architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala. Je to nádherné spojení formy a funkčnosti.
Ve vinařství je vše nastaveno harmonicky. Každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno. Je využíván sluneční svit, gravitace a důmyslnost pro snížení dopadů na životní prostředí a emisí CO2 na nulu.