Nejlepší víno z privátní rezervy vinařství Bulichella s názvem Montecristo se zrodilo z nejpřísnějšího výběru hroznů pěstovaných na nejlepších vinicích vinařství Bulichella, která mají certifikaci bio. Po maceraci na slupkách víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 22 měsíců.
Organické víno intenzivně rubínové barvy s purpurovými odlesky. Vyznačuje se plnou a komplexní vůní s tóny červeného ovoce, kakaa a kávy. Chuť je plná, harmonická s jemnými tříslovinami a dlouhými závěrem.
Hodnocení 95/100 na jamessuckling.com řadí toto víno mezi nejlepší italská vína.
Párování s pokrmy: zvěřina, červené maso, sýry
Alk. 14,5% obj.
Objem lahve: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.