Složení: 100% Sangiovese
Vůně: červené plody, růže, pepř a rajčatové listy
Chuť: svěží a autentická
Barva: purpurově červená
La Fuga je červené toskánské víno s chráněnou známkou Chianti Rufina DOCG. je vyrobeno výhradně z hroznů odrůdy Sangiovese. Toto víno plně reprezentuje touhu vinařství Borgo Macereto po udržení pevného spojení s vinařství oblastí Chianti a tradicí výroby vína v této oblasti.Doporučená teplota pro servírování: 18-20° C
Párování s pokrmy: grilovaná masa
Alk. 14% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Poznejte aroma Chianti Rufina
Farma Borgo Macereto se rozprostírá na 20 hektarech v idylické krajině mezi Mugellem a Valdisieve v obci Dicomano. Z celkové rozlohy je 6 hektarů věnováno vinicím, 3 hektary olivovým hájům a zbytek pozemku tvoří louky a listnaté lesy.
Vinařská činnost byla zahájena v roce 2014, kdy rodina Foscarini získala majetek a rozhodla se revitalizovat vinice, obnovit původní 3 hektary vysazené odrůdami Sangiovese a Gamay a v roce 2016 rozšířit sortiment o nové šlechtěné odrůdy Pinot Noir.
K nim byly přidány vybrané aromatické bílé odrůdy, jako jsou Riesling, Manzoni Bianco, Moscato, Sauvignon Blanc a Viognier, které přispívají k originalitě, svěžesti a eleganci vín, a samozřejmě Sangiovese, nezbytné pro charakteristickou produkci vín Chianti Rufina, která je s touto oblastí neodmyslitelně spojena.
Tradiční produkce, ekologická a kvalitní vína
Od počátku bylo cílem vinařství produkovat prvotřídní vína z ekologického zemědělství, která odpovídají nejvyšším standardům označení DOCG a IGT. Pěstební metody zahrnují vedení vinné révy Cordon a Guyot, s optimální hustotou výsadby, která sice zajišťuje nízký výnos na keř, ale zároveň vysokou kvalitu hroznů.
Vinařství Borgo Macereto se neustále věnuje zlepšování kvality svých vín a propagaci autentické toskánské odrůdy Sangiovese, která je pevně spjata s regionem. Současně se věnuje inovacím a rozvoji nových produktů, přičemž neustále zdokonaluje techniky fermentace a zrání vín.