Věnováno majiteli vinařství Bulichella, panu Hideyuki. Název vína HIDE je zkratkou jeho jména. První víno tohoto jména přišlo na svět v roce 2007. Hrozny rostou na suché půdě perfektně situované pro pěstování odrůdy Syrah.
Červené organické víno intenzivní rubínové barvy s purpurovými odlesky. Vůně je výrazná a komplexní s tóny koření a drobného červeného bobulovitého ovoce. Chuť tohoto bio vína je úchvatná, mohutná a plná se sametovými tříslovinami a dlouhým závěrem.
Ročník HIDE 2018 se pyšní vysokým ohodnocením 97/100 na jamessuckling.com
Hrozny jsou sbírány a přebírány ručně. Vybírány jsou pouze ty hrozny, které jsou zcela zdravé a perfektně zralé, které dosáhly optimální fenolické zralosti a úrovně cukru. Fermentace probíhá v nerezových tancích za řízené teploty 28-30 °C. Víno pak zraje 12 měsíců v dubových sudech o objemu 225 l. Dalších 12 měsíců vyzrává v lahvích
Párování s pokrmy: vynikající k hovězím steakům a výrazným pokrmům, grilovaným masům a sýrům.
Alk. 14,5% obj.
Objem:750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.