Toskánský panenský olivový olej je lisován za studena ihned po sklizni z odrůd Leccino, Moraiolo, Frantoiano a Razza.
Olej je vyráběn v BIO kvalitě. Olivovníky jsou ošetřovány pouze organickými látkami. Zemědělské činnosti jsou prováděny šetrně k olivovníkům i k okolnímu prostředí. Stromy jsou stříhány ručně a ruční je i sklizeň oliv.
Výsledkem je olej kvality superiore, lahodný a bohatý na vitamíny s vysokým podílem antioxidantů a bez cholesterolu. Jeho barva je zářivá, žlutozelená. Chuť lehce ovocná a velmi voňavá. Na patře je sladký, jemný, aromatický, lahodný, lehce pikantní a s nádechem hořké mandle.
Dobře chutná s bílým pečivem, zeleninou, těstovinami nebo zeleninovými polévkami.
Balení:
- láhev 0,75 litru
- plechovka 3 litry
Výživové hodnoty ve 100 g produktu:
Tuky: 92 g, z toho:
- mononenasycené mastné kyseliny: 71 g,
- polynenasycené mastné kyseliny: 7 g,
- nasycené mastné kyseliny: 14 g,
Energetická hodnota: 3404 kJ / 828 kcal
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.