Luxusní ročníkové Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Rive di Collalbrigo - Costa. Název vína Col Reàl znamená Královský vrch a odkazuje na mimořádné podmínky na vinici, na které se pěstují hrozny odrůdy Glera pro výrobu tohoto lahodného šumivého vína. Víno oslní svou jiskrnou lehkostí a osvěžující svěžestí. Jemné bublinky doprovází ovocné tóny nezralých jablek a nádech květu akátu a vistárie.
Ruční sběr hroznů probíhá v polovině září a ručně jsou vybírány ty nejlepší hrozny. Po první fermentaci, kdy vzniká základní bílé víno, následuje druhotná fermentace metodou Charmat v nerezových tancích, při které se vytváří zázračné bublinky.
Potěšte své chuťové pohárky skleničkou vína Col Reàl a vychutnejte si poezii vinice Collalbrigo, která se nachází uprostřed unikátní oblasti zařazené na seznam světového dědictví UNESCO.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 6 0C.
Vhodné k předkrmům, jednohubkám, slanému pečivu.
Dosáž: 7,5 g/l
Alk. 11,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná historie více než 600 let
Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.
Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to. Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.
Dědictví historie a moderní současnost
Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.
Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.
Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.