Grenache je čtvrtou nejpěstovanější odrůdou révy na světě. Tato odrůda v toskánské Maremmě, prosluněném a větrném kraji, dosahuje ideální zralosti pro výrobu růžových vín, která jsou plná, chutná a výrazně aromatická.
Barva je světle růžová. V nose je vůně elegantně květinová s tóny malin, granátového jablka a pomeranče. Chuť je svěží, lahodná, příjemně ovocná, voňavá.
Vinice se nachází v nadmořské výšce 50-70 m n.m. Půda je jílovito-písková, lehce vápenitá. Sklizeň bývá v první dekádě září. Po ručním přebrání hroznů ve vinici následuje krátký kontakt se slupkou, jemné lisování a fermentace v nerezových tancích za řízené teploty 16°C.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto, v kopcích řeky Cornia s výhledem na Tyrhénské moře, kde rostou obrovské korkové duby a půda je železitá.
Toto místo s ideálními podmínkami pro pěstování révy, které znali již staří Řekové a Etruskové, si oblíbila Francesca Moretti. Její ženská intuice, trpělivost a odvaha se staly základem pro ´vybudování vinařství Petra.
Název vinařství je odvozen z italského slova pietra, což znamená kámen.
Petra a velké ženy
Vinařství Petra se hlásí k odkazu Elisy Bonaparte, která byla nejen sestrou Napolena Bonaparte, ale hlavně princeznou z Piombina a Luccy a velkovévodkyní toskánskou. Elisa Bonaparte byla velkou milovnicí vína a v roce 1808 v této části Toskánska založila první vinohrady.
O 200 let později si tuto úrodnou oblast oblíbila Francesca Moretti, která si během studijní cesty po Bordeaux zamilovala styl francouzských vín a která tyto dvě lásky propojila v projektu vinařství Petra.
Francesca na počet Elisy Bonaparte založila zahradu a vinici, které obě nesou princeznino jméno.
Architektura
Budova vinařství byla navržena renomovaným švýcarským architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala. Je to nádherné spojení formy a funkčnosti.
Ve vinařství je vše nastaveno harmonicky. Každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno. Je využíván sluneční svit, gravitace a důmyslnost pro snížení dopadů na životní prostředí a emisí CO2 na nulu.