Barbaresco, označované za královnu Piemontu, je nejen prestižní a tradiční víno této oblasti, ale řadí se mezi nejlepší červená vína na světě. Vyrábí se z těch nejkvalitnějších hroznů a vyzrává v dubových sudech. .
Červené víno granátové barvy s rubínovými tóny. Přináší komplexní, mimořádně harmonickou nadpozemskou vůni, ve které zprvu převládají tóny červených plodů, ke kterým se po dalším zrání přidávají odstíny fialek, šípkové růže, měsíčku, také jablek, třešní a nádech koření jako je vanilka, skořice a zelený pepř. Chuť je suchá, něžná, s jemným tělem, dlouho přetrvávající, výjimečně aristokratická.
Víno vyzrává v dubových sudech po dobu 24 měsíců.
Doporučená teplota pro servírování: 18-20° C
Párování s pokrmy: teplé předkrmy, sýry, salámy, červená masa
Možno archivovat až 10 let od ročníku sklizně.
Hodnocení tohoto jedinečného Barbaresca na jamessuckling.com 93/100 .
Alk. 14,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tři generace vinařů.
Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými. Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.
Historie vinařství začala stejně jako u jiných: byl tu muž, který dokázal rozpoznat potenciál teritoria a který se rozhodl to sdílet přes víno. Tímto mužem byl dědeček Bartolomeo, zakladatel vinařství Demarie. Bartolomeo se rozhodl investovat do vinohradu. První výsledky na sebe nenechaly čekat a do chodu vinařství se zapojil jeho syn Giovanni. Vinařství se dále rozrůstá na základech, které založil dědeček, a vinařství nyní vedou bratři Aldo a Paolo.
Svatyně vína, kde kouzlo získává formu.
Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.
Vinařství se tudíž stalo místem inovací a zhodnocení toho, co je naučila léta zkušeností a tradičních postupů. Ve sklepě vína procházejí přerodem z moštu na výsledný produkt, zde zhmotňují se rodinné ideály a zhodnocuje těžká práce na vinici.
Vinařství se orientuje na pěstování původních odrůd jako je Arneis, Dolcetto, Barbera a především Nebbiolo, které je základem velkých a slavných piemontských vín Barbaresco DOCG a Barolo DOCG.