Aristokratické červené víno sytě rubínové barvy. Vůně švestek, nádech mandlí a jemný dotek dubového dřeva. Chuť příjemná, plná a intenzivní se stupňuje s archivací vína.
Víno vyzrává přibližně 10 měsíců ve slavonských dubových sudech.
Doporučená teplota pro servírování: 18-20 °C
Párování s pokrmy: telecí nebo hovězí pečeně, zvěřina, vyzrálé sýry.
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
3 generace rodiny Giorgiani
Rodina Giorgiani už po 3 generace vede toto prestižní vinařství, které se nachází na italském poloostrově Salento, samotném podpatku italské boty.
Vinaři, kteří dokonale rozumí révě a hroznům, se tomuto řemeslu věnují už po několik desetiletí s obrovskou vášní. Investují svůj čas a energii, aby vyrobili to nejkvalitnější víno. Milují svou práci, respektují tradice a přitom neopomíjejí měnící se chutě zákazníků a původní místní odrůdy jako je Primitivo nebo Negroamaro s citem doplňují o vybrané odrůdy mezinárodní, kterým se na prosluněném a bohatém jihu Apulie výborně daří a mohou tak odhalit svůj mimořádný potenciál.
Otec Pietro a jeho dcery
Hlavou vinařství Santa Barbara je otec Pietro Giorgiani, president společnosti a enolog, který si oblíbil již téměř zapomenutou místní odrůdu Susumanielo, zušlechtil ji a vyladil její vinifikaci.
Nyní otci již po více než desetiletí pomáhají jeho dvě dcery, Maria Rosaria a Marcella. Přinesly do vinařství svěží vítr a nové nápady a vytvořily moderní a atraktivní kolekci vín Capirussu. Jméno kolekce Capirussu znamená ´klobouk a je vzpomínkou na dědečka, který bez klobouku nikdy nevyšel ven.
V roce 1982 Luigi Veronelli, slavný a věhlasný italský degustátor, zařadil vinařství Santa Barbara společně s dalšími dvěma z oblasti Apulie do katalogu nejlepších světových vín.